eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Havazást hozhat a jövő hét

Ismét visszaesik a hőmérséklet, a jövő héten többfelé várható havas eső, hószállingózás, akár havazás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a legtovább délnyugaton, nyugaton, illetve a Duna vonalában marad felhős az ég. Ezeken a helyeken délelőtt, az Õrségben és az Alpokalján még kora délután is lehet havazás, havas eső. Keleten több órára is kisüthet a nap, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon várhatóan hétfőn is többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A középső országrészben viszont legfeljebb élénk széllökések várhatók.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 2 fok között várható, de északkeleten néhol mínusz 5 fok alatti értékekre is számítani lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakulnak.

Kedden eleinte fátyolfelhős, napos idő várható, de este nyugaton, északnyugaton hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható, a nappali csúcshőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínű.

Szerdán főként északon fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. Ekkor a minimum hőmérsékleti értékek mínusz 7 és 0, míg a maximumok mínusz 2 és plusz 4 fok között várhatók.

Csütörtökön kezdetben főként északkeleten várható hószállingózás, kisebb havazás, délután már máshol is egyre több helyen lehet számítani havas esőre, délen és nyugaton inkább esőre. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, a nappali csúcsértékek várhatóan 0 és plusz 8 fok között alakulhatnak.

Pénteken szórványosan fordulhat elő havazás, hózápor. Délen és nyugaton eleinte esőre, majd havas esőre is számítani kell. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű, nappal plusz 1 és plusz 6 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szombaton csökken a felhőzet. Eleinte elszórtan még előfordulhat kisebb havazás, hózápor, nyugaton havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Vasárnap főként délen és nyugaton egyre többfelé várható havazás, havas eső. Az éjszakai minimumok mínusz 5 és 0, míg a nappali maximumértékek mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulhatnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×