eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

Halálos kórt jelezhet, ha megveszik a salátáért!

Csillapíthatatlan salátaéhség jelezte egy brit nő rákbetegségét, ezáltal sikerült a kórt korai stádiumban felismerni, a beteget pedig meggyógyítani.

Az 59 éves asszony egyik napról a másikra kapott rá a fejes salátára, és annyira a rabjává vált, hogy naponta négy fejet kebelezett be, főként jégsalátát. Férjének - aki tudományos kutató - gyanús lett a dolog, feltételezte, hogy felesége szervezete így jelzi, valami nincs rendjén.

Utánanézett, mi lehet különleges a salátában, és kiderült, hogy olyan tápelemben gazdag, amely gyakran hiányzik a mellrákbetegek szervezetéből. Szakorvoshoz küldte nejét, ahol beigazolódott a gyanú: még egészen apró, de rákos daganatot találtak az asszony egyik mellében.

A korai felismerésnek, a műtétnek, továbbá hónapokon keresztül tartó kezelésnek köszönhetően a nő immár teljesen tünetmentes.

"A legfurcsább az volt, hogy amint eltávolították a daganatot, megszűnt a saláta iránti vágyam, egyetlen levélnyit sem kívántam" - idézte a nőt a The Daily Telegraph című brit lap.

A házaspár tájékoztató honlapot nyitott, hogy tanácsokkal segítsen a hasonló furcsasággal szembesülőknek, illetve betegséggel küzdőknek.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×