eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Happy Feet hazatérhet

Hamarosan visszaengedik a természetbe a Déli-sarkról Új-Zélandra tévedt császárpingvint, amelynek története az egész világot bejárta.

A Táncoló talpak című pingvines rajzfilm nyomán Happy Feetnek becézett császárpingvin öt hete jelent meg Új-Zéland festői partszakaszán, Peka Peka Beach homokján.

Új-Zélandon több mint negyven éve nem bukkant fel császárpingvin, így Happy Feet megjelenése nagy érdeklődést váltott ki. Azt szakemberek sem tudták megfejteni, hogy került háromezer kilométernél is messzebbre kolóniájától.

Az állat nem tűrte jól a melegebb éghajlatot, állapota leromlott, végül az ország egyik leghíresebb sebésze végzett rajta beavatkozást, miután a pingvint befogták és a wellingtoni állatkertbe szállították.

Azóta sokkal jobban van, négy kilót gyarapodott, vér- és röntgen-vizsgálatai egyaránt jó eredményt mutattak. Így az elkövetkező hetekben szabadon engedhetik Új-Zéland déli partjainál - közölte az állatkert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×