eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyorsteszt segít kimutatni a hasmenésjárvány kórokozóját

A münsteri egyetem tudósainak sikerült gyorstesztet kidolgozniuk az EHEC-bélbaktérium kimutatására - közölte az intézmény. A vizsgálat bármely molekuláris biológiai laboratóriumban elvégezhető.

Molekuláris biológiai eljárás segítségével lehetővé válik, hogy az EHEC-baktériumok legkisebb mennyiségét is a baktériumtörzs különleges tulajdonságainak alapján, néhány órán belül kimutassák.

A vizsgálat bármely molekuláris biológiai laboratóriumban elvégezhető. A kutatók a részletekről keddi sajtótájékoztatójukon számolnak be.

Németországban eddig 14-en haltak meg az EHEC-baktérium okozta hasmenéses betegségben, és mintegy 1200 megbetegedést, illetve gyanús esetet regisztráltak.

Az ARD televízió a napokban arról számolt be, hogy a münsteri kutatóknak sikerült azonosítaniuk a fertőzés kórokozóját. Eszerint a különleges bélbaktérium okozta fertőzést egy már korábbról ismert kórokozó váltja ki, az azonban a korábbiaktól eltérően most rendkívül agresszív és ellenálló a penicillinnel és a legtöbb antibiotikummal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×