eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Azt hiszik a férfiak, hogy többet segítenek otthon

A háztartási teendőket az átlagos orosz családban szinte teljes egészében a nők végzik, a férfiak legfeljebb az apróbb javításokat vállalják - mutatta ki az állami VCIOM közvélemény-kutató intézet reprezentatív felmérése.

A feleségek kötelessége a mosás-vasalás - vélekedett a válaszolók 74 százaléka, a főzés (65 százalék), a takarítás (60 százalék) a mosogatás (57 százalék), a közüzemi díjak és egyéb csekkek befizetése (44 százalék).

A férfiakra rendszerint mindössze az apróbb javítások hárulnak, így vélekedett a megkérdezettek 56 százaléka. Esetleg a csekkek befizetése is a férfiak dolga, de csak a válaszolók 16 százaléka gondolja így. Az orosz férfiak mindössze három százaléka foglalkozik mosással és vasalással, négy százalék főz és takarít, és további öt százalék mosogatni is hajlandó.

A pároknak mintegy a fele közösen intézi az élelmiszer beszerzését (51 százalék), a pihenés megszervezését (56 százalék), az ajándékok vásárlását (56 százalék) és a háziállatok gondozását (31 százalék).

Különös módon sokkal több férj állította, hogy valamely feladatot rendszeresen együtt végez a nejével, mint ahány feleség ugyanezt mondta a férjéről. Ez vonatkozik a felsorolt feladatok mindegyikére, az élelmiszer-vásárlásra, az üdülés megszervezésére, az ajándékok beszerzésére és a háziállatok gondozására, továbbá a főzésre és a gyerekekkel való foglalkozásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×