eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

A természetben töltött idő az egyik legnagyszerűbb dolog"

Egy friss kutatás szerint az amerikaiak úgy vélik, a természetben töltött idő az egyik legnagyszerűbb dolog, amit az élet adhat. A többség ugyanakkor idő hiányában nem él a kirándulások lehetőségével, mert hátráltatná a mindennapok ügyintézését.

A Nestlé Waters megbízásából készült az a kutatás, amely szerint az amerikaiak 95 százaléka állítja, a természetben töltött időt az élet egyik nagyszerűsége. A válaszok szerint a megkérdezettek 98 százaléka úgy véli, az ország nemzeti parkjainak meglátogatása kínálja a legjobb lehetőséget arra, hogy a természet csodáját élvezzék.

A kutatás eredményei szerint ugyanakkor, kevéssé élnek a természetjárás lehetőségével a válaszadók - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A kirándulások az érvek szerint a rá fordítandó idő hiányában maradnak el. A megkérdezettek 79 százaléka állítja, hogy nincs elég ideje arra, hogy kirándulni menjen, míg háromnegyedük úgy látja, a túrák értékes időt vennének el a munkavégzéstől és a mindennapi teendők elvégzésétől.

Bár a kötelességekre hivatkoznak, mégis 81 százalékuk állítja, hogy a szabadidő értékes eltöltése fontos lenne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×