eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Halad a korral - kicserélteti Oszamás rendszámtábláját

GETOSAMA - KAPDELOSZAMÁT - helyett immár GOTOSAMA - ELKAPTUKOSZAMÁT - feliratúra akarja cserélni rendszámtábláját egy férfi az Egyesült Államokban.

Az illető New York-i, nyugdíjas őrmester, aki megküzdött a rendszámtábláért: csak bírósági eljárás árán tudta kiharcolni, hogy a hatóság engedélyezze a GETOSAMA feliratot.

A hivatal kifogása az volt, hogy a rendszámfelirat becsmérlő tartalmú egy etnikai csoport számára. A bíróság azonban elvetette az aggályt, a férfi pedig 2007-től GETOSAMA rendszámú kocsival közlekedett, amihez dühében ragaszkodott, amiért éveken át nem fogták el Oszama bin Ladent, a világ első számú terrorista vezérét.

Miután az Egyesült Államok a hét végén végzett Osama bin Ladennel, a rendszám elveszítette időszerűségét, és a 46 éves férfi most aktualizálni akarja.

"Így szeretnék köszönetet mondani a katonáknak áldozathozatalukért, hogy véghez vitték tettüket" - mondta a sajtónak. Hozzátette, hogy kacérkodott a GETGADFY - KAPDELKADHAFIT - változattal (Líbia vezetőjére "célozva"), ám egyelőre marad az ELKAPTUKOSZAMÁT.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×