eur:
394.28
usd:
370.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hol síelhet Magyarországon? Fotókkal

A napok óta tartó hóesésnek és a hóágyúknak köszönhetően három magyarországi pályán is lehet síelni a hétvégén. A Pilisben Dobogókőn és Visegrádon, a Bakonyban pedig Eplényben járnak majd a liftek.

A pilisi pályákon már pénteken és szombaton is mennek a felvonók, míg az eplényi Síarénában vasárnap reggeltől működik az ország egyetlen négyüléses síliftje.

Az elmúlt napokban 30-40 centiméternyi friss hó esett a magyar hegyekben, így december elejéhez képest kiváló körülmények között lehet síelni a hétvégén. Ráadásul az előrejelzések szerint szombaton és vasárnap már csapadékmentes, kellemes téli időre lehet számítani, így több ezer embert várnak a hegyekbe.

A Mátrában viszont egyelőre még csak szánkózni lehet. Bár a hóágyúkat már ott is elindították, a sípályákat a tervek szerint csak december második hétvégéjén nyitják meg. Egyelőre még az ország legmagasabb síterepén, Kékestetőn sem lehet síelni.

A magyar határ közelében található osztrák, szlovák és szlovén pályákra is rengeteg magyar síelőt várnak. A hatóságok azonban mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy a Ausztria illetve Szlovénia irányába csak téli gumival, illetve hólánccal induljon el, hiszen helyenként 50-80 centiméteres friss hó hullott, ami megnehezíti a közlekedést.

Ráadásul Ausztria déli tartományaiban a nagy mennyiségű hó miatt elrendelték a 4-es fokozatú lavinariadót, így életveszélyes letérni a kijelölt sípályákról.

A síbérletekért általában csak 1-2 százalékkal kell többet fizetni, mint a 2009-2010-es szezonban. A legnagyobb magyarországi síterepeken 4000 és 5500 forint közötti áron vehetnek napijegyet a felnőttek.

További részletek és képek a www.sitv.hu oldalon!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×