eur:
385.28
usd:
354.77
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Hol éri meg pizzafutárként dolgozni?

Munkatapasztalatra nincs szükség, az alsó korhatár 18 év, egyenruhát biztosítanak, az óradíj pedig 2,5 millió jen, azaz több mint hatmillió forint - ezt kínálja egy jubileumát ünneplő étterem pizzafutárának Japánban.

A Domino Pizza éppen 25 éve vetette meg lábát az ázsiai szigetországban, a lánc események sorozatával emlékezik meg a negyedévszázados jubileumáról. Ennek keretében választják ki azt a szerencsés futárt, ki decemberben alkalmi, egy órányi munkáért milliós összeget vághat zsebre.

Az étteremlánc szóvivője november 10-ig nem közöl újabb részleteket az aranyat érő állásról, amelyre bárki jelentkezhet egy jelentkezési lap kitöltése fejében. A legjobbakat állásinterjúra hívják be. "Lényegében bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, a képzettség és a tapasztalat nem fontos" - mondta a Domino Pizza képviselője.

Japánban az átlagos órabér ezer jen (2400 forint). Az étteremlánc kezdeményezését értékelő kommentárok megjegyezték, hogy a rendkívüli órabérre fordított összeget más célokra is felhasználhatnák, például emelhetnék a dolgozók fizetését. "Ha megkapnám az állást, nem tudnék dolgozni, mert félnék, hogy mit gondolnak rólam a környezetemben" - írta a hozzászólok egyike.

A Domino étterem egy másik jubileumi akciójában ingyen 25 éves korukig születésnapi pizzát kínál mindazoknak, akik idén szeptember 30-án jöttek a világra. A lánc első japán állomása ugyanis 1985-ben épp szeptember 30-án nyitotta meg kapuit a vendégek előtt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×