eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ma van a reformáció emléknapja

Ma van a reformáció emléknapja, ennek alkalmából országszerte istentiszteleteket, megemlékezéseket tartanak. A központi ünnepségeket Budapesten rendezik meg; ezekkel zárul le a reformáció hónapjának több mint száz programot magában foglaló eseménysorozata.

 A reformáció fővárosi emlékparkjában Lengyel Anna evangélikus egyházkerületi felügyelő mond ünnepi beszédet, majd Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke tart áhítatot és az eseményen megjelenő egyházi vezetők áldást mondanak. Ezután istentisztelet lesz a Deák téri evangélikus templomban, ahol Bogárdi Szabó István református püspök hirdet igét és Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke tart előadást. Október 31-én világszerte arra emlékeznek, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes, a reformáció megindítója 1517-ben ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×