eur:
387.28
usd:
357.13
bux:
68051.96
2024. május 23. csütörtök Dezső

Mi jöhet az első hó után?

Havazott a Kékestetőn kedden, a sík vidékeken azonban még nem köszönt be a tél. A következő napokban csendes őszi idő várható.

Kedd délelőtt hólepel borította be a Kékestetőt, ahol nulla fokig csökkent a hőmérséklet, újabb havazásra azonban a hét további részében nem kell számítani - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos meteorológus, megjegyezve: a sík vidékeken biztosan nem fog esni a hó.

Már csak azért sem, mert az ország területét még az éjjel elhagyja az időjárást most meghatározó hidegfront, és a következő napokban másféle csapadék sem várható - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vadász Vilmos szerint meglehetősen korán érkezett az első hó. Ritkán, de mégis előfordul, hogy a magasabban fekvő területeken már október második felében havazni kezd.

A hét további részének időjárásáról szólva a meteorológus elmondta: délnyugat felől enyhébb léghullámok érik el az országot, így nyugodt, napos idő lesz, a szél azonban időnként megélénkülhet. Éjszaka fagyokra kell számítani.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

A Hankook & Company vállalatcsoport növeli részesedését a világ második legnagyobb autó hő- és energiaszabályozási technológiákkal foglalkozó cégében, a Hanon Systemsben. Az akvizíció, várhatóan még az idei év végéig befejeződik. A lépéstől a Hankook azt várja, hogy a cégcsoport a 30 legnagyobb koreai vállalat közé kerüljön - derült ki a vállalat közleményéből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×