eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ön tudna 31 centis cipősarkon billegni? - képpel

A cipők felhőkarcolóját, 31 centiméteres sarokkal ellátott lábbelit tervezett egy román dizájner. A tulajdonképpen három fekete szandálból összeállított cipőkülönlegesség csak kis méretekben kapható.

A cipőépítészként is emlegetett Mihai Albu új alkotására máris tucatnyi megrendelés van, holott a lábbeli nemcsak sarkával, hanem árával is kiemelkedik a piac kínálatából: akár 1200 euróba (338 ezer forintba) is kerülhet egy pár. Romániában a havi átlagkereset 450 euró (126 ezer forint).

Az egykor építészmérnökként dolgozó Albu húsz éve tervez cipőket. Véleménye szerint a sarkak mindenképpen előnyt jelentenek, hiszen a nők többsége nem rendelkezik hosszú lábakkal. A magas sarok ezen kívül újra pozícionálja a derekat is.

Albu cipői általában legalább kétszer olyan magasak, mint a nemzetközi dizájnerek kreációi. Tervrajzai a matematika, az építészet és a művészet keverékéből születnek. Saját elmondása szerint az inspirációt Constantin Brancusi román szobrász és Antonio Gaudí spanyol építész munkáiból meríti.

Pávatollakkal, koponyákkal díszített alkotásai mellett megtalálhatóak több sarokkal rendelkező darabok is. Az Albu-cipők inkább műalkotások, mint viselésre alkalmas lábbelik.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×