eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Romantika a vércsoport alapján

A legtöbb embert egyáltalán nem érdekli, hogy milyen a vércsoportja, egészen addig, amíg baleset nem éri vagy műtétre nincs szüksége. De Japánban az, hogy valaki A-s, B-s, 0-s, esetleg AB-s vércsoportú szinte minden napi téma. Széles körben elterjedt hit ugyanis, hogy a vércsoport befolyásolja a személyiséget és hatással van az adott személy életére, munkájára, sőt a kapcsolataira is.

Bizonyára mindenki ismeri a rapid randi fogalmát - ez egy társkereső est, amin forgóban beszél mindenki mindenkivel, egy-egy emberre öt perc jut, az idő elteltével pedig tovább kell menni, a következő résztvevőhöz -, Japánban még ezt is befolyásolja a vércsoport. Így alakulnak meg a párkereső csoportok, annak megfelelően, hogy milyen vércsoportú kedvesről álmodnak az adott társkeresők.

A felkelő nap országában nem csak a női magazinok cikkei, de még önsegítő könyvek is születtek abban a témában, hogy melyik hölgy típusnak, milyen vércsoportú partner dukál.


Japánban néha még az állásinterjúkon is megkérdezik a jelentkezők vércsoporti hovatartozását. Sőt az előző miniszterelnökük, Taro Aso, még az internetes profiljában is feltüntette, hogy ő az A-s vérűek csoportjához tartozik. De biztosan nem ezen múlt, hogy elbukta a választásokat.

Létezik a japánoknál egy új fogalom is a témával kapcsolatban, a burahara, ami egyfajta vércsoporti diszkriminációt takar.

A vércsoporti besorolás mára olyan általános dolog, mint a nyugati kultúrákban a csillagjegyek szerinti csoportosítás. Nem mondható tudományosan megalapozottnak. A tudósok egyáltalán nem fogadják el a vércsoport-elméletet, az emberek mégis hisznek benne. Talán azért, mert alapvetően szeretünk sémák szerint gondolkodni, hogy így könnyebben kiigazodjunk a világban vagy legalább is ennek a lehetősége egy kis biztonságérzetet ad.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×