INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Agyonlőtte az osztrák rendőr az ál-pisztollyal hadonászó nyugdíjast

Infostart / InfoRádió
Egyetlen halálos lövéssel terítette le a műpisztollyal fenyegetőző 84 éves nyugdíjast egy osztrák rendőrjárőr Felső-Ausztriában. Az idős férfi az ál-fegyvert először az eltévedt újságkihordóra fogta, aki elmenekült és riasztotta a rendőrséget.

Sorozatos véletlenek és félreértések vezettek egy 84 éves osztrák nyugdíjas tragédiájához a Gmunden tartománybéli Laakichenben.

Hajnali fél három körül hallotta az idős ember, hogy egy autó hajt a háza bejáratához. Fogott egy valódihoz megtévesztésig hasonló pisztolyt és a botját, majd kiment megnézni, ki zavarja a nyugalmát.

A vizsgálat kiderítette, hogy a helyi lapkézbesítő tévedt el, és ő állt meg  járművével a magánterületen, mert közelebbről akarta látni a házszámot. Az öregember ráfogta a fegyvert, és fenyegetni kezdte az újságkihordót, aki visszaült az autójába és elmenekült. Egyenesen a helyi rendőrőrsre hajtott, hogy bejelentse az esetet.

Ezután küldtek a kapitányságról a házhoz egy járőrt, akire a nyugdíjas férfi szintén ráfogta az ál-pisztolyt. A rendőr többször felszólította, hogy tegye le, majd miután erre nem volt hajlandó, figyelmeztetésképpen a levegőbe lőtt. Azonban az idős ember továbbra is az egyenruásra célzott, mire az mellkason lőtte a fenyegetőt, aki azonnal életét vesztette.

Az osztrák rendőrség sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a végzetes esetet okozó pisztoly tökéletes másolata volt egy második világháborús Pi-38 tipusú fegyvernek, amelyet csak egy avatott szakember tudott volna megkülönböztetni a valóditól. Ennek ellenére a hatóságok az eset alapos kivizsgálását ígérték.

Nézze meg a Kronen Zeitung képgalériáját a helyszínelésről!

A címlapról ajánljuk