eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Egyelőre nem tér vissza a téli hideg

A következő napokban biztosan nem tér vissza a zord tél - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia hozzátette: legutóbb 1989-ben váltotta a hideget ilyen gyorsan az enyhe idő.

Változékony időjárásra számíthatunk a következő napokban, többször erősen megnövekszik majd a felhőzet, ám gyakran kisüt a nap is. Több helyen előfordul majd csapadék is - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia meteorológus.

Eleinte még enyhe, vasárnap délutántól azonban egyre hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, így hajnalban eső, később pedig havas eső, illetve a délnyugati országrészben helyenként havazás is lehet - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Hétfőn és kedden is lehetnek hózáporok, majd ismét esőzés várható, ugyanis a hét közepén enyhébb levegő áramlik az ország fölé, amelyet az újév első napjaiban hidegebb áramlatok követnek - magyarázta Jenki Szilvia.

Az igazi, zord téli idő a következő napokban biztosan nem tér vissza, bár helyenként éjszaka ismét fagyni fog - jegyezte meg a meteorológus.

Jenki Szilvia azt is elmondta: csak nagyon ritkán fordul elő, hogy a Kárpát-medencében ebben az időszakban ilyen gyors lehűlést hirtelen felmelegedés kövessen. A dokumentumokból kiderül, hogy 1902. december 15-e és 19-e között közel 20 Celsius-fokos középhőmérséklet-emelkedés volt, míg 1989. december 17-én 22 fokot mértek Marcaliban. Akkor a mostaninál nagyobb területen volt enyhe az idő, akkor Budapesten 19 fokot jegyeztek fel, és északkeleten sem volt hűvösebb 12 foknál.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×