eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Divathullámok hódítanak karácsonykor a konyhában

Halételek, töltött káposzta és többféle sütemény - ezek a karácsony legfőbb étkei. Matisa Carlo gasztronómiai szakíró szerint egyre több helyen kerül az angolszászoktól átvett szokás szerint pulyka az ünnepi asztalra, miközben a hagyományok egyre inkább háttérbe szorulnak. Hozzátette: a halételek sok család karácsonyi menüjében szerepelnek, de évközben viszonylag keveset fogyasztunk ezekből.

Divathullámok hódítanak karácsonykor a konyhában, egyre több helyen kerül az angolszászoktól átvett szokás szerint pulyka az ünnepi asztalra, miközben a hagyományok egyre inkább háttérbe szorulnak - mondta az InfoRádió által megkérdezett gasztronómiai szakíró.

Matisa Carlo szerint ennek az az oka, hogy az emberek ilyen téren nem elég tájékozottak, és a nagyszülők, szülők már nem adják tovább a karácsony tradicionális megünneplésének igényét.

A halételek sok család karácsonyi menüjében szerepelnek, év közben azonban viszonylag keveset fogyasztunk ezekből. Ez annak tudható be, hogy a legtöbben nem tudják megfelelően elkészíteni a halas fogásokat - magyarázta a szakíró.

A halászléhez csak friss halat érdemes használni, de ha mégis csak fagyasztott alapanyagból dolgozunk, figyeljünk oda arra, hogy jól mossuk át. Fontos az is, hogy csak annyi hagymát használjunk az ilyen ételekhez, amennyi szükséges, ne vigyük túlzásba - tanácsolta Matisa Carlo.

A szakíró hozzáfűzte: sokan azért választják a pontyot a harcsa helyett a karácsonyi menühöz, mert az előbbi olcsóbb. Ha azonban például rántva akarjuk tálalni a halat, harcsából kevesebb kell - fűzte hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Friss kutatások rávilágítanak arra, hogy a nyári hőhullámok Európában várhatóan jóval intenzívebbek lesznek, mint azt korábban előre látták. A kutatók szerint ennek oka a légszennyezettség csökkenése, ami paradox módon súlyosbodó nyári felmelegedést eredményez Nyugat-Európában. Ez aggodalomra ad okot, mivel sokan ezekre a modellekre hagyatkoznak a jövőbeli tervezés során  - közölte a brg.com. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×