INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Éjszaka éri el a havazás Budapestet

Infostart / InfoRádió
Az esti, éjszakai órákban éri el a havazás a főváros környékét - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos közölte, amennyi hó most leesik, az meg is marad a hét további részében.

Egy mediterrán ciklon okoz havazást az ország jelentős részén. Jelenleg ennek a peremén vagyunk, ezért van most az ország északi részén több-kevesebb napsütés, de délen borult az ég - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos.

A meteorológus kiemelte, kedd délután dél felől egyre többfelé várható havazás, majd szerdán már borult lesz az ég az ország túlnyomó részén, és holnap is havazásra kell számítani,

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 és -3 fok között valószínű.

A fővárost és környékét az esti éjszakai órában éri el a havazás. Délután már egyre több felhő érkezik, és éjszaka borult lesz az ég. Sok hó várhatóan nem esik, a 3-4 centiméternyi hóréteg a legvalószínűbb - fejtette ki.

Vadász Vilmos szerint amennyi hó most leesik, az meg is marad a hét további részében, mert hideg, téli idő várható. A hétvégén -10 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet, és sok helyen napközben is -5 Celsius-fok alatt marad.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk