eur:
388.99
usd:
361.07
bux:
68636.57
2024. május 7. kedd Gizella

Hamvas, Töhötöm és Berregő várja a gyerekeket a Kossuth téren

Hamvas, a kecske, Töhötöm, a szamár és Berregő, a birka várja hétvégén a fővárosi Meseváros állatsimogatójába látogató gyermekeket.

A kicsik megsimogathatják és megetethetik a teljesen szelíd állatokat, amelyek a Pátyi Lovascentrum és Terápiás Parkból érkeznek a budapesti Kossuth térre. A négylábúak lucernaszénával, kukoricával és árpával táplálkoznak, de nagyon szeretik a különböző zöldségeket, gyümölcsöket is - különösen az almát, melyből naponta több kilót is elropogtatnak.

A korábbi évek hagyományait követve folytatódnak a már megszokott programok a téren: a Mikulás továbbra is házában várja a gyermekeket, akiket várakozás közben krampuszok és tűzzsonglőrök szórakoztatnak.

A Meseváros látogatói utazhatnak a nagy népszerűségnek örvendő Mikulásvonaton is. A Mesevárosban szabadtéri gyerekfoglalkoztató is működik, ahol az érdeklődő kicsik és nagyok különféle népi játékokat próbálhatnak ki, emellett dalokat tanulhatnak és megismerkedhetnek a néptánc fortélyaival. Minden délután a Bab Társulat mutatja be szórakoztató műsorát.

Az Ország Karácsonya rendezvény részletes programját a www.karacsony.freeblog.hu címen olvashatják az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Félidőnél a keleti nagyhatalom európai körútja: ilyen felvezetés után érkezik Budapestre Orbán Viktor szövetségese

Félidőnél a keleti nagyhatalom európai körútja: ilyen felvezetés után érkezik Budapestre Orbán Viktor szövetségese

Május 5-én megkezdte többnapos európai látogatását Hszi Csin-ping kínai elnök. Az előre bejelentett információk szerint a keleti nagyhatalom vezetője három országban fog tárgyalásokat folytatni. A diplomáciai körút első állomása Franciaország, ahol már tényleges nyilatkozatokat is eredményeztek a megbeszélések. Május 7-én Szerbiában tárgyal a keleti nagyhatalom delegációja, végül Május 8. és 10. között Magyarországon zárul az utazás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×