INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Megszabadul a lomoktól az önkormányzat

InfoRádió / MTI
Árverésekkel szabadul meg a lomjaitól Marseille. Kalapács alá kerül többek között a polgármester korábbi autója és egy régi könyvtári busz is.

A Franciaország déli részén fekvő város ahelyett, hogy egy raktárba zárva az enyészetre bízná vagy szervezeteknek adományozná a kiselejtezett bútorokat, járműveket és limlomokat, inkább pénzzé teszi őket.

A csütörtökön kezdődött árverésen kalapács alá kerül többek között a polgármester korábbi autója és egy régi könyvtári busz is.

Marine Pustorino, a marseille-i városi tanács tagja elmondta, terveik szerint a jövőben évente három-négy árverést tartanak.

A dizájn szerelmesei Philippe Starck nemzetközi hírű tervező két karosszékére licitálhatnak. A mozirajongók is örülhetnek, ugyanis elárvereznek egy, az ötvenes évekből származó régi iskolapadot, amely a Marcel Pagnol francia író-filmrendező Apám dicsősége (La Gloire de mon pere) című önéletrajzi regényéből készült filmben is szerepelt.

Ezekhez képest a városi bölcsődéből származó tízes csomagolású tapétatekercsek, gyerekágyak és fonalak valószínűleg nem lesznek olyan népszerű kikiáltási tárgyak.

A címlapról ajánljuk