INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Élő állatokból álló betlehem a budakeszi vadasparkban

InfoRádió / MTI
Élő állatokból álló betlehemmel is várja látogatóit a budakeszi vadaspark advent első vasárnapjától karácsonyig.

A Lujzi névre hallgató szamár, Bebe, a birka és egy kecsek is megtalálható a főbejárat oldalában felállított betlehemi jászolnál. Az állatokat a gyermekek megsimogathatják és etethetik.

Bene Zsolt, az intézmény vezérigazgatója elmondta, hogy szombaton és vasárnap ellátogat hozzájuk a Mikulás, aki játékos rejtvényeket tesz fel a gyermekeknek, és azok, akik helyesen válaszolnak, apró ajándékokat kapnak tőle. A helyes megfejtésekhez azonban ismerni kell a vadasparkban felállított információs táblák tartalmát.

A betlehemet Szarka Csilla festőművész Boticelli reneszánsz festőművész által ihletett alkotásai díszítik. Az életnagyságú képek Krisztust, Máriát, Jézus anyját, Józsefet, Jézus apját, valamint a jászol előtt térdelő és álló három királyt ábrázolják. A betlehemet most is folyamatosan díszítik - tette hozzá Bene Zsolt.

Programjaik között megemlítette a december 13-ra eső Luca napi búzacsíráztatást, melynek keretében a gyermekek elültethetik magvaikat, míg a karácsony előtti utolsó hétvégén kizárólag természetes anyagokból, mint például tobozból, szalmaszálakból, makkokból díszítenek fenyőfát. Ezzel is igyekeznek a környezettudatos viselkedésre nevelni a fiatalokat - hangsúlyozta.

A címlapról ajánljuk