INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Pilótahiba okozta a szeptemberi dunakeszi légi balesetet

InfoRádió / MTI
Pilótahiba, illetve számos műszaki probléma okozta a Dunakeszi repülőtér közelében szeptember 28-án történt halálos kimenetelű légi balesetet - közölte a dunakeszi rendőrkapitány a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakvéleménye alapján.

Kovács László elmondta, hogy az illetékes hatóság megállapításai szerint a pilóta képzettsége, illetve engedélye nem felelt meg az előírtaknak, s a helikopter műszaki állapotával kapcsolatban is súlyos hiányosságokra derült fény. Elmaradtak a légi járművön elengedhetetlen műszaki átvizsgálások, aminek következtében egyebek mellett baj volt a biztonsági berendezésekkel is. Az úgynevezett vészmentő készülék például nem volt aktiválva. A számos műszaki probléma, illetve a pilóta mulasztásai együttesen vezettek a tragédiához. A dunakeszi rendőrkapitányság vezetője aláhúzta: a szakértői vélemény tükrében nincs miért tovább folytatni a vizsgálódást. Az összességében pilótahibára visszavezethető baleset ügyében a rendőrség lezárja a közigazgatási eljárást.

Szeptember 28-án a kora esti órákban a dunakeszi repülőtértől 100-150 méterre a földbe csapódott egy Apolló Fox típusú kisgép. A gépet vezető 38 éves helybeli férfi életét vesztette.

A címlapról ajánljuk