INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

PlayStationnal oktat a brit haditengerészet

InfoRádió / MTI
PlayStationokkal látja el katonáit a Brit Királyi Haditengerészet, a játékkonzolokra azonban nem a legújabb katonai játékokat, hanem a tengerészek oktatásában nélkülözhetetlen tananyagot töltötték.

A 120 fontot (36 ezer forintot) érő Sony PSP hordozható játékkonzol praktikus megoldásnak tűnt azoknak a tengerészeknek az oktatásában, akik például az atlanti-óceáni viharokban az emeletes ágyaikon készülnek a matematika- és a fizikavizsgáikra.

Az ötlet a Farehamban található HMS Collingwood kiképzőbázisról ered, ahol korábban a vizsgázók negyede bukott el a teszteken. Ennek pedig többek között az volt az oka, hogy a hadihajókon kevés hely van a tengerészeknek, és tanulni is legfeljebb az emeletes fekhelyükön tudnak.

A haditengerészet a programfejlesztéssel együtt mintegy 50 ezer fontot (15 millió forintot) költött 230 darab játékkonzolra.

Az oktatók szerint a tematikusan összeállított digitális tananyag ráadásul sokkal jobban alkalmazható annál a generációnál, amely a hagyományos könyveket nehézkesnek és unalmasnak találja - olvasható a The Daily Telegraph (http://telegraph.co.uk) brit napilap internetes kiadásában.

A címlapról ajánljuk