eur:
394.3
usd:
370.31
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új vírus - Bulgáriában 23 halálos áldozata van a járványnak

Bulgáriában eddig 23 ember halálát okozta az új típusú influenza, de a betegek száma csökkenni kezdett - közölte pénteken Bozsidar Nanev egészségügyi miniszter.

A 24 csasza című lapnak nyilatkozva elmondta: az elhunytak legkevesebb háromnegyed része más súlyos betegségben is szenvedett, és több mint felük túl későn fordult orvoshoz.

Ugyanakkor a betegek száma csökkenni kezdett. Jelenleg 117 embert ápolnak kórházban az influenzával, számuk egy hete még 350 volt. Emellett jelenleg 511 beteget kezelnek az influenza nyomán fellépett tüdőgyulladással, szemben a múlt heti 660 ilyen pácienssel.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×