eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sopronban keresik a bor női arcát

Elmúlt már az az idő, amikor egy női borversenyről rúzsos poharak, parfümillat és csacsogás jutott valaki eszébe. Idén már hatodik alkalommal rendezik meg az Európai Női Borbíráló versenyt, a "Bor Női Arca" címmel.

A szakértő hölgyek Sopronban találkoznak november 11-én. A rendezvény ötletgazdája Szlovák Gabriella, a Szent László Borlovagrend kancellárja. A Borlovagrend és a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. által meghirdetett versenyre november 6-áig lehetett nevezni, minősített, palackos borokkal.

Az pedig, hogy melyik bort találták idén a legjobbnak a hölgyek, ez év december 3-án derül ki a X. Magyarországi Bormarketing Konferencián.

A verseny bírái - kizárólag hölgyek - az alábbi országból érkeznek: Szerbia, Románia, Szlovén, Csehország, Belgium, Ausztria, Szlovákia, Grúzia és Magyarország. A bizottságok hét minősített bírálóból állnak majd, akik között szőlész-borász szakemberek, sommelier-k, borászati szakújságírók is jelen lesznek.

Fehér, vörös és kései szüretelésű, illetve "Botrytisálódott" borok kategóriában a legjobbnak értékelt minta elnyeri a CHAMPION (kategória győztes) címet. A Champion díjas borok közül választják ki azt a bort, amely megkapja a borverseny fődíját, egy barrique hordót. Az eredményeket összefoglaló katalógust a szervezők eljuttatják a szakmai és a fogyasztóknak szóló sajtónak, a borkereskedőknek illetve olvasható lesz a verseny honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×