eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Perlik a Beatles dalait kínáló online áruházat

A Beatles dalait kiadó EMI lemezcég beperelte a BlueBeat.com amerikai zenei áruházat, amely az internetről letölthető formátumban kínálta a legendás együttes számait.

A BlueBeat mindössze 25 centet, azaz 46 forintot kért a Beatles dalaiért, összehasonlításképp az Apple iTunes online zenei áruházban egy-egy zeneszám általában 99 centért (184 forintért) vásárolható meg.

A Beatles egyike annak a néhány bandának, amely mind a mai napig nem járult hozzá szerzeményei elektronikus formátumban való terjesztéséhez. Ennek ellenére a BlueBeat oldalán szerdától már az összes Beatles-album megtalálható volt, beleértve a digitálisan újrakevert lemezeket, amelyek online árusítására az EMI és az együttes sem adott engedélyt.

Egy évvel ezelőtt Paul McCartney bejelentette, hogy szeretnék, ha a dalaik megjelenhetnének az Apple online áruházában, a tárgyalások azonban megrekedtek.

A Beatles dalait gondozó Apple Corps és az Apple informatikai vállalat közötti védjegyvita rendeződése után sokan reménykedtek abban, hogy végre minden akadály elhárult a dalok online árusítása előtt. McCartney szerint az online kiadást hátráltató vita jelenleg az EMI és az együttes között van. A lemezkiadó állítólag valami olyasmit akar, amire a Beatles nem készült fel.

A digitális világtól való berzenkedés ellenére a Beatles digitálisan újrakevert dalait tartalmazó, alma formájú USB-háttértár december 7-től vásárolható meg. A 280 dolláros (52 ezer forintos) albumgyűjtemény korlátozott számban, mindössze 30 ezer példányban a www.thebeatles.com oldalon rendelhető meg.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×