eur:
389.69
usd:
364.57
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A sóban gazdag étrend rontja a veseműködést

A mesterséges édesítőszereket és a sok sót fogyasztóknak nagyobb az esélyük arra, hogy romlik a veséjük működése - derült ki egy egyesült államokbeli felmérésből.

Julie Lin és Gary Curhan, egy női klinika orvosai több mint 3 000 nő étkezési és egészségügyi adatait tekintették át. A vizsgálatba bevont nők életvitelét és szerveik működését tizenegy éven át vizsgálták a kutatók.

Ugyan megállapították, hogy a pontosabb eredményekhez sokkal több kutatásra van szükség, az adatok ugyanis hiányosak, azt azonban kimutatták, hogy minél több sót vagy mesterséges édesítőszert fogyaszt valaki, annál jellemzőbb, hogy valamilyen vesebaj alakul ki nála.

A mesterséges édesítőkre vonatkozó kutatás azt állapította meg, hogy aki naponta legalább kétszer használ ilyen szert, az már kimutatható a veseműködésen, illetve gyorsítja a vese leromlását.

A cukorral édesített üdítőknél ilyen káros hatást nem mutattak ki a vizsgálat készítői.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×