eur:
393.82
usd:
368.26
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

"Saluta saláta": ízetlen az űrzöldség

Csak alattomban kóstolhatta meg a Nemzetközi Űrállomás legénysége kóstolhatta meg saját termesztésű salátáját, ám a gusztusos külcsínű, friss zöldségben nagyot csalódott: nincs semmi íze.

Minderről Makszim Szurajev űrhajós számolt be világhálós naplójában, amelyből a Roszkoszmosz űrügynökség honlapja idézte a fejessaláta-fejezetet.

Szurajev elpanaszolta: a Földi Irányító Központ (CUP) nem engedte, hogy megízleljék a salátát. A salátatermesztési kísérlet a minap ért véget, és a CUP utasítást adott, hogy vágják és fagyasszák le a zöldséget a tudomány számára, és további kutatások céljából küldjék a Földre. Ez meg is történt, még egy kis "salute saláta" búcsúünnepséget is rendeztek a növénynek.

Az űrhajós azonban bevallotta, hogy nem állták meg a kóstolást: egy pirinyót elrágtak a salátából, de nem érte meg: semmiféle íze nem volt.

Viszont így könnyebb lélekkel küldhették a Földre.

Hozzátette még, hogy hamarosan ő végez majd egy kísérletet az űrbeli üvegházban, és reméli, sikerül vitaminokat termesztenie az állomás személyzetének.

Szurajev az első az orosz űrhajósok közül, aki blogot vezet, sőt, a rövid történetek mellett még fotókat is elhelyez benne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×