eur:
389.37
usd:
361.44
bux:
68404.35
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Napos, de szeles vasárnap várható

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől enyhébb levegő érkezik, de jelentős változásra nem kell számítani, pár fokkal erősödik a nappali felmelegedés - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat.

Szombaton túlnyomóan derült idő lesz, csak kevés fátyol-, illetve napközben gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható.

Az éjszakai órákban párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. A kezdetben mérsékelt északi szél vasárnap délnyugatira fordul, és többször megélénkül, helyenként erős széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2-7 Celsius-fok között, északkeleten több helyen 2 Celsius-fok alatt valószínű. Többfelé talajmenti fagy is előfordul, A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19, 23 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

A bécsi Kinsky-palotában található im Kinsky aukciósház áprlis 24-én bocsátotta árverésre a nemrég előkerült Klimt alkotást. 1917-18-as „Bildnis Fräulein Lieser” vagy „Fräulein Lieser portréja” című festmény, amelyet az osztrák művész egyik utolsó alkotásának tartottak, az elmúlt hónapokban hatalmas izgalmat keltett a műtárgypiacon. A licit 28 millió euróról indult, a majdnem egy évszázadig nem látott portrét végül 30 millió euróért, a 30-50 millió eurós becsérték alsó határán értékesítették. Ez nem tartalmazza az aukciósház jutalékait és díjait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×