eur:
388.43
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vasárnap lesz az Állatok Világnapja

Az Állatok Világnapja alkalmából különböző programok várják az érdeklődőket a fővárosban vasárnap, s a jövő héten: egyebek mellett felvonulás, kiállítások, állatünnep és kutyatréning bemutató szórakoztatja a közönséget.

A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség felvonulásra invitálja az állatbarátokat vasárnap. A menet délelőtt 10 órakor indul az V. kerületben lévő Bazilika melletti parkolóból, és egészen a Hősök teréig ballag az Andrássy úton végig haladva. A felvonulásra mindenféle kötőféken, pórázon vezethető állatot vihetnek a résztvevők - tájékoztatta a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség az MTI-t.

A Fővárosi Növény- és Állatkertet a menetben egy csacsi és egy alpaka képviseli, természetesen gondozóikkal együtt. A városligeti intézmény egyébként nyolcnapos rendezvénnyel várja látogatóit: az Állatünnep elnevezésű programsorozat vasárnap, Assisi Szent Ferenc napján, vagyis a tulajdonképpeni Állatok Világnapján kezdődik az Állatkerti Nevelőszülők Találkozójával. Hétfőtől jövő vasárnapig vetélkedők, állatbemutatók, tematikus vezetések, állat- és természetvédelmi bemutatók, hétvégén színpadi programok, bábjáték, kutyatréning bemutató, shaolin kung-fu, csillagász sátor, ismeretterjesztő előadások szórakoztatják az érdeklődőket.

A Magyar Természettudományi Múzeum szerdától péntekig a Mindenki másképp csinálja elnevezésű programban a Predátorok című interaktív kiállításon előre bejelentett gyerekcsoportok ismerkedhetnek meg a tárlaton látható ragadozókkal, vadászati stratégiákkal. Jövő szombaton ezen túl kézműves foglalkozások, Nemszeretem állatok bemutatója is színesíti a programokat, amelyre családokat is várnak.

Az Állatok Világnapja október 4., az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója, de világszerte, így 1991 óta Magyarországon is minden év október első vasárnapján tartják. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nem csak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×