INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Trópusi betegségekben tájékozottak vagyunk

Infostart / InfoRádió
Nem nőtt a trópusi betegségben szenvedők száma Budapesten - mondta az InfoRádióban a Szent László Kórház infektológusa. Ma már a trópusi országokba utazó magyarok jobban figyelnek az egészségükre és a megelőzésre.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagyon alacsony azok száma, akik trópusi országokból betegen térnek vissza. Budapesten hetente mindössze öt-tíz ember van, aki kórházi kezelésre szorul - mondta az InfoRádiónak a Szent László Kórház infektológusa, aki ezt azzal magyarázta, hogy ma már sokkal tájékozottabbak az utasok.

Aki trópusi országba utazik, az tudja, hogy be kell oltatnia magát, és rengeteg információt, illetve tanácsot kap a higiéniás állapotokról. Tablettákat is kapnak, amelyekkel a malária ellen védekezhetnek - tette hozzá Szlávik János.

A szakértő elmondta: hiába a védőoltások és a tabletták, vannak olyan trópusi betegségek, amelyek ellen nincs egyik sem. Azt tanácsolja, hogy tájékozódjunk az utazás előtt az interneten és az oltóállomásokon, hogy ahova utazunk, milyen betegségek fordulhatnak elő.

Hanganyag: Gál Ildikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk