INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A szerelmet keresi a világ legmagasabb embere

Infostart / InfoRádió
Hivatalosan is a török Sultan Kosen a világ legmagasabb embere - derül ki a Guinness-rekordok könyvéből. A 27 éves férfi 247 centiméteresre nőtt.

Tíz centiméterrel előzi meg a korábbi csúcstartót, egy kínai férfit Sultan Kosen, aki ezzel a világ legmagasabb embere lett. A 27 éves török férfit csütörtökön Londonban részt vett a Guinness-rekordok könyve új kiadásának bemutatóján.

A férfinél a hipofízisét károsító daganat miatti növekedésihormon-túltengés okozta a kivételes magasságot. Ezt az állapotot gigantizmusnak (akromegáliának) nevezi a szakirodalom. A férfi végtagjai is óriásiak: a kézfeje 27,5 centi, a lábfeje 36,5 centi. Sultan Kosen csak mankóra támaszkodva tud felállni.

Az égimeszelő abban bízik, hogy a rekordnak köszönhetően végre megtalálja az igazit. "Eddig elég nehéz volt barátnőt találnom. Senki sem akadt, mert rendszerint megijedtek tőlem. Most, hogy híres leszek, végre sok lánnyal akadhatok össze. Szeretnék megnősülni" - mondta.

Sultan Kosennek az sem vette el kedvét, hogy van egy nála magasabb ember is, ám a 257 centis ukrán Leonyid Sztandnyik nem hajlandó hivatalosan bejelentkezni a Guinness-rekordok könyvébe, mert elege van a nyilvánosságból.

A címlapról ajánljuk