eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Elton John "apa" szeretne lenni

Szülői szerepre vágyik Sir Elton John, aki komolyan foglalkozik egy ukrán kisgyermek örökbefogadásának gondolatával.

A pop-rock egyik legnagyobb sztárja és partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer együtt tettek látogatást egy ukrajnai gyermekotthonban, ahol egy 14 hónapos kisfiú, Lev azonnal belopta magát a veterán zenész szívébe.

Lev egy olyan intézményben él, ahol HIV-fertőzött gyermekeket gondoznak, illetve olyanokat, akiknek szülei AIDS-ben szenvednek.

A 62 éves Sir Elton a News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - idézete szerint elmondta: partnerével mindig is fontolgatták egy kisgyermek örökbefogadását. Az énekes szerint az ötletet elsősorban David pártolta, ő maga azonban úgy gondolta: mivel ideje folyamatos turnézással, utazással telik, "nem lenne igazságos", ha ilyen életvitel mellett magukhoz vennének egy gyereket.

Az ukrajnai látogatás azonban megváltoztatta álláspontját. Sir Elton közölte: nagyon szeretné a kisfiút örökbe fogadni. - Még nem tudom, hogy fogjuk ezt csinálni, de Lev elrabolta a szívemet, és elrabolta David szívét is ... ma meggondoltam magam - mondta.

A brit lap szerint azonban nem biztos, hogy teljesülhet Elton John vágya, mivel az ukrán előírások alapján legfeljebb 45 év korkülönbség lehet az örökbefogadó szülők és a gyermek között.

Sir Elton, aki AIDS-betegeket pártoló jótékonysági szervezetének helyi aktivistáit látogatta meg Ukrajnában, mindenesetre adományozott egy zongorát annak az intézetnek, ahol Lev nevelkedik. A kisfiút édesanyja elhagyta, és soha nem látogatja, pedig a közelben él - mondta a kelet-ukrajnai gyermekotthon egyik munkatársa a brit lapnak.

Az énekes megvallotta: az örökbefogadással kapcsolatos eddigi álláspontjának megváltozásában komoly szerepe volt együttese billentyűsének minapi halála is. Guy Babylon 52 évesen halt meg szívroham következtében, és "két gyönyörű gyermeket" hagyott hátra.

Elton John 2005 decemberében kelt egybe jelenleg 46 éves partnerével, élve azzal a nem sokkal korábban megteremtett brit törvényi lehetőséggel, amelynek alapján a homoszexuális párok úgynevezett "polgári partneri viszonyra" léphetnek egymással. Ehhez hivatalos ceremónia keretében megkötött egyezségre van szükség, amely egyes elemeiben a házassági szerződéshez hasonló.

Az e szerződést megkötő azonos nemű párokat a törvény egymás hozzátartozóinak ismeri el.

Sir Elton és David Furnish ugyanabban a windsori polgári házasságkötő teremben szentesítette együttélését, ahol néhány hónappal korábban Károly brit trónörökös és ifjúkori kedvese, Kamilla cornwalli hercegnő esküdött örök hűséget egymásnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×