eur:
389.41
usd:
363.35
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A gyerekek egy része dickensi szegénységben él

A gyerekek egy része ma is "dickensi időket idéző" szegénységben él - jelentette ki egy brit tanárszövetség vezetője.

Némely gyermek olyan nélkülöző környezetből érkezik, hogy az ebből fakadó lemaradás behozása hihetetlen nehézség elé állítja az iskolákat - fejtette ki Lesley Ward, az iskolai és egyetemi tanárokat tömörítő ATL elnöke egy londoni fogadáson.

"Egyes teljesen egészséges tanulók úgy kerülnek iskolába, hogy nincsenek hozzászokva a vécé használatához. Nem tudnak egyedül felöltözni, csak kanállal tudnak enni, és még soha nem ültek le közös étkezéshez egy családi asztal köré. Nem tudják, ki lesz otthon, amikor hazaérnek - ha egyáltalán lesz valaki" - sorolta Ward.

"Pedig a valóságban tíz szegény gyerek közül hat olyan családban él, amelyben dolgozik valaki. Ami ugyebár sokkoló, hiszen két-három műszakkal sem tudnak annyit megkeresni, hogy átlépjék a szegénységi küszöböt" - hívta fel a figyelmet az elnök hangsúlyozva, hogy "az élet a dickensi időket idézi".

A nincstelenség "a törekvések elszegényedéséhez" vezet, s a szülők nem tulajdonítanak fontosságot az oktatásnak - mondta, ugyanakkor visszautasította azt a nézetet, hogy a tanárok egyszerűen csak tudomásul veszik ezt.

"Egy tanár számára nincs jobb, mint a gyerekek sikereit látni" - szögezte le az elnök.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×