eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem szereti a zöldséget? Egyen pattogatott kukoricát!

A pattogatott kukorica vagy a puffasztott magvak is tartalmaznak antioxidánst, éppúgy, mint a gyümölcsök vagy a zöldségek.

A táplálkozás-szakértők eddig melegen ajánlották a gyümölcsök és zöldségek fogyasztását a többi mellett azért, mert ezekben - a borhoz, a teához vagy a csokoládéhoz hasonlóan - antioxidánsok vannak, amelyeknek jótékony élettani hatásuk van.

Az antioxidánsok segítenek az emésztésben, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, valamint a rák esélyét is.

Mostanáig senki sem tudta, hogy a nassolnivalók is tartalmaznak ilyen anyagokat, és azt sem, hogy a különböző gabonapelyhek is éppen emiatt lehetnek egészségesek. Ráadásul polifenol van bennük, amely tízszer olyan jótékony, mint például a C- vagy az E-vitamin.

Az antioxidánsok megkötik a szervezetben lévő szabadgyököket, ez utóbbiaknak viszont sejtromboló hatásuk van, és egyes szöveteket is károsítanak.

Joe Vinson egyesült államokbeli kémikus szerint egy normál adag pattogatott kukorica annyi polifenolt tartalmaz, mint egy alma, azaz felveszi a versenyt a gyümölccsel.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×