A táplálkozás-szakértők eddig melegen ajánlották a gyümölcsök és zöldségek fogyasztását a többi mellett azért, mert ezekben - a borhoz, a teához vagy a csokoládéhoz hasonlóan - antioxidánsok vannak, amelyeknek jótékony élettani hatásuk van.
Az antioxidánsok segítenek az emésztésben, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, valamint a rák esélyét is.
Mostanáig senki sem tudta, hogy a nassolnivalók is tartalmaznak ilyen anyagokat, és azt sem, hogy a különböző gabonapelyhek is éppen emiatt lehetnek egészségesek. Ráadásul polifenol van bennük, amely tízszer olyan jótékony, mint például a C- vagy az E-vitamin.
Az antioxidánsok megkötik a szervezetben lévő szabadgyököket, ez utóbbiaknak viszont sejtromboló hatásuk van, és egyes szöveteket is károsítanak.
Joe Vinson egyesült államokbeli kémikus szerint egy normál adag pattogatott kukorica annyi polifenolt tartalmaz, mint egy alma, azaz felveszi a versenyt a gyümölccsel.
Rendkívüli üzemanyagár-változást jelentettek be