eur:
390.63
usd:
364.67
bux:
68281.3
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Munkák, amelyekre sohasem vágytunk - képekkel

Egyeseknek létfenntartás, másoknak szórakozás - és vannak a megszállottak... Fagyos tengerek, hegynyi magas hullámok, bányák mélye, fenyegető dzsungel és folyamatos életveszély. Szeptemberben kemény fickók szállják meg a tévéképernyőt a Discovery Channelen.

A favágóktól a rákhalászokig világszerte számtalan munkás kockáztatja nap mint nap életét - és végtagjait - a megélhetésért, vagy teszi próbára képességeit távol a civilizációtól - a puszta túlélésért. A Discovery Channel idén ősszel előttük tiszteleg.

A sorozatok szereplői nem hősök vagy feltörekvő celebek. Nem a nézők kegyeiért harcolnak: egyszerűn csak a munkájukat végzik. Azt a munkát, amely mindennapi megélhetésüket biztosítja. Történeteik valóságosabbak már nem is lehetnének: valósabbak a valóságshow-k világánál is, hisz életük akciódúsabb, drámaibb, mint ahogy azt bármely dramaturg vagy forgatókönyvíró megálmodhatná.

Az epizódokat nézve mindenkiben felmerül a kérdés: vajon én egyszer is képes lennék rá? Ilyenkor jusson eszünkbe: ezek az emberek nem egyszer, hanem minden nap megteszik. Minden reggel úgy ébrednek fel, hogy sohasem tudhatják, lesz-e még másnap. Férfiak, akik vállalják a kockázatot és legyőzik a nehézségeket. Tudással, tapasztalattal vagy egyszerűen csak kitartással. És - persze - kellő humorral.

Verseny az idővel és a vetélytársakkal. Elszabadult fúrófej és mérges gázok. A valós veszélyeket látva a mi karunk is libabőrös lesz. Tudjuk: ami most előttünk zajlik a képernyőn, a valóságban is megtörtént egyszer. És ez az érzés hátborzongató. Annál felemelőbb azonban látni, ahogyan az egyszerű emberek úrrá lesznek rajta. Ha egy ilyen film után pillantunk fel számítógépünk mögül a steril irodában, a mi munkánk már nem is tűnik olyan igazán nehéznek...

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×