eur:
390.69
usd:
364.12
bux:
68366.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

DVD-n sem adható ki a brutális horrorfilm

Betiltotta egy japán horrorfilm DVD-forgalmazását a brit filmtestület, mert úgy ítélte meg, hogy a filmben megjelenített rendkívüli kegyetlenkedések pszichológiai károsodást idézhetnek elő a nézőkben.

A minősítő bizottság, amely évente tízezernyi film DVD-kiadásáról dönt Nagy-Britanniában, szerdán jelentette be a Grotesque című produkció betiltását. A közleményben "kirívóan ritkának" minősítették az esetet.

A horrorfilm szinte minimális szöveggel nonstop kínzásokat mutat be a csonkolástól a kasztráción át a kizsigerelésig. Mivel egymásba érnek a durva, megalázó és embertelen jelenetek, arra sem volt mód, hogy megvágják a filmet, és úgy bocsássák a brit nézők rendelkezésére.

Utoljára a 2004-ben készült Murder-Set-Pieces című produkció angliai forgalmazását akadályozták meg 2008 elején. Négy éve pedig a Terrorists, Killers And Other Wackos című filmnek mutattak pirosat, mivel abban valódi kínzások és kivégzések szerepeltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×