eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Akár egy tortaszelet bámulásával is fogyhatunk

Nem kell lemondania a tortáról, ha fogyni akar - legalábbis akkor, ha nem eszi meg, hanem kirakja maga elé a képét. Holland pszichológusok kutatásából ugyanis kiderül, hogy a tortáról készült fotó bámulása is fogyáshoz vezethet.

Egyetlen fotó kedvenc a édességünkről növelheti az elszántságunkat, hogy egészséges ételeket együnk - állítják az Utrechti Egyetem kutatói, akik 54 diáklányt vontak be kutatásukba.

A holland pszichológusok minden lánynak egy csokitortaszeletről vagy egy virágról készült fotót mutattak. Ezután megkérdezték tőlük, hogy mit választanának: csokoládét vagy zabkekszet?

Azok, akiknek a csokitortáról készült képet mutatták, nagyobb arányban választották az egészségesebb és kevésbé hizlaló zabkekszet, mint azok, akiknek a virágos fotót mutatták meg.

A New Scientist című folyóiratban megjelent tanulmányban Floor Kroese kutató azt állítja: pusztán a kedvenc édességünkről készült fotó is felkeltheti bennünk a bűntudatot, és megerősítheti elhatározottságunkat, hogy ellenálljunk a kísértésnek.

Úgy tűnik, hogy a csábító édesség látványa arra emlékezteti az embert, hogy figyeljen a súlyára - véli a kutató, aki szerint egész egyszerűen ki kell tapétázni hűtőnk ajtaját az édességek fotóival.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×