eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Már egy útikönyv is hozza a budapesti zavargásokat

A világ egyik vezető útikönyvsorozatának budapesti része már felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar nemzeti ünnepeken utcai zavargásokra, tüntetésekre kell számítani. A Magyar Turizmus Zrt. elnöke ezt nem tartja katasztrófa turizmusnak, és nem hiszi, hogy ez vendégcsalogató lenne. Ezzel együtt Budapesten már a lepusztult városrészeket kezdik népszerűsíteni.

A Magyar Turizmus Zrt. elnöke szerint nem árt Magyarország hírnevének az, hogy az egyik vezető útikönyvsorozat budapesti része felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar nemzeti ünnepeken zavargásokra lehet számítani.

Niklai Ákos úgy látja: sokkal károsabb az, hogy a világ vezető sajtóorgánumai, például a CNN vagy a BBC számol be ezekről az eseményekről, gyakran színesebben, mint ahogy azok valójában megtörténtek.

Katasztrófaturizmus mindenesetre szerinte nem fenyegeti Magyarországot. Úgy látja: a külföldiek nem azért jönnek ide, hogy a zavargásokat vagy a rendőri fellépést nézzék.

A Magyar Turizmus Zrt. mindenesetre nemcsak a főváros nevezetességeit, hanem például a VII., VIII. kerületi romkocsmákat is népszerűsíti. Niklai Ákos szerint ezek olyan helyek, ahová nemcsak a hazai fiatalok, hanem a külföldiek is kedvelnek.

Hanganyag: Németh Zolrán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×