eur:
390.6
usd:
364.29
bux:
68367.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A gyakori szex a munkahelyi gondok megoldásán is segít

A szexuális aktivitás növelése javítja a problémamegoldó képességet. Magabiztossá tesz és a csapatmunkában is segít - állítják amerikai kutatók.

A Chemistry.com vezető tudományos tanácsadója, Helen Fisher elmondta: internetes felmérésükben több mint 40 ezer ember vett részt, 56 százalékuk volt nő. A bekapcsolódók átlagosan 37 évesek voltak.

Amellett, hogy a szeretkezés mozgásnak sem utolsó, és stresszoldó hatása is van, általa olyan anyagokat termel a szervezet, amelyek az agyat is serkentik - állítja a kutató.

Hozzátette: a szervezetben megnövekszik a dopamin szintje. Ez egy olyan, a testben termelődő vegyület, amelyet a köznyelv csak a boldogsághormonként emleget, hiszem ez a hormon elégedettséget és boldogságérzetet vált ki.

A vegyület jótékony hatással van az ideghálózatokra, ezzel növeli az agy teljesítőképességét. A dopamin nyugalmat is előidéz.

A hormont a többi mellett a szexuális aktus során termeli a szervezet, így aki gyakrabban él szexuális életet, annak testében több termelődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×