eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hétfőig marad a kánikula, jövő héten sok lesz a csapadék

A Kárpát-medence nagy részén vasárnap estig túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk, csak vasárnap a nyugati tájakon várható több felhő, de ott is csak elvétve lehet záporeső - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagy részén többnyire kevés felhőre, napos időre számíthatunk, azonban szombaton főként a Dunántúlon helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, vasárnap pedig a Nyugat-Dunántúlon jobbára erősen felhős időre van kilátás. Nyugaton fordulhat elő elvétve záporeső, az északkeleti, keleti szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 Celsius-fok között alakul, északkeleten, keleten lehet néhány fokkal hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 30 Celsius-fok között várható.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint hétfőn már erőteljesebben megnövekszik a felhőzet, estétől néhol záporokra kell számítani. Kedden többnyire erősen felhős lesz égbolt, szórványosan záporok, zivatarok lesznek, ahogy szerdán is kell csapadékra számítani. A napsütés és a nyári meleg csütörtökön tér vissza.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×