eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A hat legsúlyosabb veszély, ami a gyerekeket fenyegeti nyáron

A quad, a gumiasztal, a bicikli, a görkorcsolya és a gördeszka, a vízbefúlás, az autóbaleset és a kiszáradás - ezek a legsúlyosabb veszélyforrások, amelyek nyáron a gyerekeket fenyegetik - állítják amerikai orvosok. Van közük olyan is, aki egyenesen betiltatná a quadokat és a gumiasztalokat az Egyesült Államokban.

A gyerekek nem vigyáznak magukra, ezt a felnőtteknek kell megtenniük helyettük. Nagyobb odafigyeléssel ugyanis sok gyermekbaleset megelőzhető lenne - hangsúlyozta Tony Scalzo, a Saint Louis-i Egyetem klinikájának munkatársa, aki a maga részéről betiltatná a quadokat és a gumiasztalokat az Egyesült Államokban.

Mivel azonban ez nem lehetséges, azt javasolja, hogy sisak nélkül senki nem ültesse a gyerekét quadra. Ami pedig a gumiasztalokat illeti, legalább védőhálót szereltessenek rá, mert már ezzel is sok balesetet meg lehetne előzni.

Jó tanácsok a szülőknek, hogyan vigyázzanak a gyerekre:

- Ha a gyerek biciklizik, görkorcsolyázik vagy gördeszkázik, mindenképpen viseljen megfelelő védőfelszerelést. A legfontosabb a megfelelő méretű sisak, de az is sokat segít a baleset megelőzésében, ha a bicikli fékje, gumijai és a lámpája jól működik.

- A kicsi gyermekek akár sekély vízbe is belefulladhatnak, ezért mindig adjunk rájuk karúszót, és egy pillanatra se hagyjuk őket felügyelet nélkül!

- Ha autóval indulunk útnak, mindig használjuk a gyerekülést! Érdemes gyakran beiktatni rövidebb megállókat, amikor a gyerek kifutkározhatja magát.

- Mindig figyeljünk oda arra, hogy a kisgyerek eleget igyon! De ne vizet adjunk neki, mert az felhígítja a vér sótartalmát, a sóhiány pedig légzési problémákhoz és rohamokhoz vezethet.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×