eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Ecettel az elhízás ellen

A főleg saláták öntetihez és a savanyúságokhoz használt ecet megakadályozza a zsír felhalmozódását, legalábbis az egereknél - állítják japán tudósok.

Az egyszerű ecet segíthet megakadályozni a zsír lerakódását és a súlygyarapodást - derül ki japán kutatók vizsgálatából. Laboratóriumban magas kalóriájú étrenden tartottak egereket, amelyek közül többeknek az ecet fő komponensét, ecetsavat adtak.

Ez utóbbiaknál azt figyelték meg a kutatók, hogy sokkal kevesebb zsír halmozódott fel szervezetükben, mint azoknál, akik nem kaptak ecetsavat.

A kutatás vezetője, Kondo Tomo emlékeztetett: az ecet olyan ősidők óta használt gyógyszer, amelyet a legkülönbözőbb betegségek leküzdésére fogyasztottak. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy az ecetsav segít kordában tartani a vérnyomást, a vércukorszintet és a zsírlerakódást is.

A Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklap július 8-án megjelenő számában azonban a japán kutatók hangsúlyozzák: emberi kísérletekre is szükség van ahhoz, hogy bebizonyosodjon az ecet a zsírlerakódást megelőző hatása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 04:15
×
×
×
×