eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Barack Obama sem tökéletes apuka

Az amerikai elnök az apák napja alkalmából írott nyilvános levelében bevallotta: követett el hibákat, és ő sem tökéletes édesapa.

Az Egyesült Államokban és sok más országban világszerte június harmadik vasárnapján ünneplik az apák napját. Ez alkalomból az amerikai Parade magazin felkérte az elnököt, hogy írjon egy levelet lányainak.

Barack Obama írásában bevallotta: nem volt tökéletes apuka, sok hibát elkövetett, és az elnökválasztási kampány miatt olyan fontos dolgokról maradt le, amelyek meghatározóak voltak lányai életében.

Levelében az amerikai elnök felhívja az apák figyelmét, hogy szerepük a fogamzás után nem ér véget. "Egy férfi nem attól válik apává, hogy képes gyereket nemzeni, hanem a bátorságtól, hogy felnevelje" - véli Obama, akinek két lánya van: a 10 éves Malia és a 8 éves Sasha.

Obamának nem volt könnyű gyerekkora: apa hiányában édesanyja és nagyszülei nevelték fel. "Apám hiánya megtanított arra, hogy milyen fontos az apaság" - írta az Egyesült Államok elnöke.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×