eur:
390.23
usd:
365.33
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tagad a Madeleine-ügyben gyanúba került pedofil

Tagadja bűnösségét a Madeleine-ügyben gyanúba került, pedofil bűncselekményekért már korábban elítélt brit férfi.

Madeleine McCann, az idén hatéves brit kislány 2007 májusában, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz egyik üdülőközpontjából. A gyermek - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben szülei az épülettől nem messze baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben. A gyanúsítást tavaly nyáron - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a gyermeknek azonban azóta sem lelik nyomát.

A család két brit detektívet - egykori hivatásos rendőrnyomozókat - bízott meg a portugál rendőrség által már feladott kutatás folytatásával. A nyomozók figyelmének középpontjába került néhány hete a 64 éves Raymond Hewlett, aki korábban gyermekkorú lányok elrablásáért és megerőszakolásáért háromszor is megjárta a börtönt.

A gégerákban szenvedő Hewlett - német feleségével és hat gyermekével együtt - jelenleg Németországban él, de a népes család Madeleine eltűnésének idején a portugál üdülőhely környékén vándorolt egy lakóautónak átalakított teherautóval, alkalmi keresményekből tengődve.

Hewlettet a brit nyomozók megpróbálták megszólaltatni - ez annál is inkább sürgős lenne, mert a képbe került egykori pedofil elítéltnek orvosai szerint hetei vannak hátra -, ám ezt ügyvédje nem tette lehetővé.

A Sunday Mirror című vasárnapi brit bulvárlapnak azonban most Hewlett részletes interjút adott, amelyben leszögezi: soha nem látta Madeleine McCannt, csak a tévében és a kiragasztott plakátokon. Járt ugyan Praia da Luzban, de legutóbb 2002-ben, vagyis öt évvel a gyermek eltűnése előtt. Hozzátette: hajlandó akár hazugságvizsgálatnak is alávetni magát.

A lap szerint Hewlett beszámolója ellentmond annak, amit egy ismerőse állít. Peter Verran, a brit hadsereg egykori katonája, aki Marokkóban találkozott Hewlettel nem sokkal az eset után, azt mondja: Hewlett maga ismerte be neki, hogy 2007 májusában, a kislány eltűnésének idején járt Praia da Luzban és környékén. Éppen Marokkóban vélték többen is látni Madeleine-t, és annak idején elterjedt vélekedés volt, hogy a kislányt a kiterjedt marokkói gyermekszexipar megrendelésére rabolhatták el.

Hewlett azonban a brit lapnak kijelentette: biztos abban, hogy Madeleine eltűnésének idején csaknem száz kilométerre volt az üdülőközponttól. Erre ugyan nem emlékszik határozottan, de kifejti: a gyermeknek egy csütörtöki napon veszett nyoma, és ő azokban az időkben "minden csütörtökön" egy Vila Real de Santo Antonio nevű településen volt. Erre alibije is van, egy ismerős ugyanis éppen aznap videofelvételt készített róla és a családról; a filmet a Mirror újságírói látták is. Hewlett mindazonáltal nem hajlandó elárulni az ismerős nevét, mondván: nem akarja őt is "belerángatni" az ügybe.

A 45 kilóra lefogyott, utolsó heteit élő férfi a beszámoló szerint "a fájdalomtól rázkódva" ismételgette: "Nem én öltem meg a McCann-lányt".

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Brutális drágulás érik az édességeknél

Brutális drágulás érik az édességeknél

A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×