eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ha rendszeresen úszik, a csokit fogja kívánni

Egy kiadós kocogás után gyümölcsre vágyunk, a rendszeresen úszók azonban inkább sütire éheznek - legalábbis ez derül ki egy kutatásból, amely azt vizsgálta, szervezetünk miként reagál a különböző fajta testedzésre.

Bár az intenzív testedzés nem növeli az étvágyat, a testmozgás után elkezdhetünk sóvárogni bizonyos ételek után - derült ki a Loughborough-i Egyetem kutatásából.

Dr. David Stensel vezető sportszakértő elmondta: néhány sportoló (mint például a futók) nem éreznek éhséget sportolás után, mert az intenzív testedzés elfojtja az étvágyat stimuláló grelin nevű hormont. Mindez azt jelenti, hogy azok a kalóriák, amelyeket eléget a sportoló, nem jönnek vissza rögtön.

A brit szakértő elmondta: azok, akik aggódnak, hogy a rendszeres testmozgás miatt túl sok súlyt vesztenek, inkább ússzanak, mert az úszás után általában zsírosabb ételeket, mint például süteményt vagy csokit kíván meg a szervezet, de alkalmas a súlyzózás is, ami után pedig a krumplis és a tésztás ételek után kezdünk el sóvárogni.

A szakértő azt javasolja, ha valaki fogyni akar, akkor inkább fusson, így sok lédús ételt kíván meg, amely csökkenti a testhőmérsékletet és nem jönnek vissza a kilók.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy ha kocogunk, az elégetett kalóriákat nem vesszük fel újra olyan gyorsan. "Ha valaki kilencven percet fut, akkor azzal nagyjából 1300 kalóriát éget el, de az elkövetkező 24 órában nem növeli túlzottan az ételbevitelt. Mindez azt jelenti, hogy a rengeteg kalória elégetése után nem leszünk sokkal éhesebbek, mint amilyenek vagyunk kocogás előtt" - tette hozzá Dr. David Stensel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×