eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyémántgyűrű bizonyíthatja az író titkos kapcsolatát

Egy gyémántköves aranygyűrű lehet a bizonyíték arra, hogy a híres író, Charles Dickens titkos szerelmi viszonyt tartott fenn az egyik unokatestvérével, a viszonyból pedig egy gyermek is született.

Nem mindennapi gyémántgyűrűt bocsát árverésre egy brit aukciós ház. Ahogy állítják, az ékszer bizonyítéka lehet annak, hogy a XIX. századi angol írónak, Charles Dickensnek saját unokatestvérétől, Georgina Hogarthtól született egy szerelemgyermeke.

A gyűrű jelenlegi tulajdonosának nevét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit lehet tudni róla, hogy Hogarth egyik leszármazottja. Közlése szerint a kapcsolatból egy Hector nevű fiú született, akit az író sosem ismert el sajátjaként.

A hölgy ekkoriban a Dickens-család házában élt, és ott háztartásbeliként dolgozott. Az emberek szájukra is vették a két embert, ám Dickens szüzességi vizsgálatot végeztetett, hogy tagadja a viszonyt.

Az író halála után csaknem 150 évvel azonban az aukciós ház azt állítja: az általuk árverésre bocsátott gyűrűt Dickens a törvénytelen fiára hagyta örökül.

A történészek szerint Dickensnek a házassága alatt viszonya volt egy 18 éves színésznővel is, Ellen Ternannal, ám végrendeletében csak Hogarthot szerepeltette, akit bizalmas barátjaként nevezett meg, és akire számos ékszert, valamint 8 ezer fontnyi készpénzt hagyott, többet, mint a feleségére, akitől élete végére már eltávolodott.

Hector 1890-ben kapta meg a gyűrűt, húsz évvel Dickens halála után. Az ékszer jelenlegi tulajdonosa rendelkezik egy olyan, újságból kivágott fotóval, amely 1922-ben ábrázolja a férfit Calcuttában, ujján a gyűrűvel.

Florian Schweizer, a londoni Dickens Museum kurátora szerint, bár felröppentek pletykák az író és unokatestvére kapcsolatáról, erre valójában nincs bizonyíték.

Az biztos, hogy a két rokon 13 éven át egy házban élt, ám Dickensnek akkoriban volt szeretője - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×