eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A földrengést túlélő malac lett az év állata

Kínában az év állatának választották azt a kismalacot, amelyet 36 nappal a májusi pusztító földrengés után szabadítottak ki a romok közül.

A sertés egy ólban rekedt a május 12-ei. a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengéskor, amely után 36 nappal szabadították ki. Az állat faszénen és esővízen élt. Egy üzletember vette magához a lesoványodott malacot, amelyet Csu Csan-csiangnak, azaz Erős Malacnak nevezett el.

A sertés most ismét a hírek élére került Kínában, ahol egy internetes oldal olvasói az év állatának választották meg. A listán megelőzött egy kutyát, amely őrizte beteg gazdáját, és egy macskát, amely majdnem belepusztult a bánatba, mert társát elütötte egy autó.

Erős Malac jól illusztrálja a soha fel nem adás szellemét - áll az indoklásban, amelyet a szavazást lebonyolító webmaster írt.

Kína számos részéről érkeztek turisták, hogy meglátogassák a malacot új, egy múzeumban berendezett otthonában, a róla szóló tudósítások azonban megjegyzik: túlságosan elkényeztették, így kövér, lusta és zsémbes lett. Már sétálni sem hajlandó, ha pedig túl sok látogatója érkezik, akkor egész egyszerűen berúgja szobája ajtaját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×