eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Népszerű "hobbi" a feleségcsere

Szervezett keretek között, rendszeresen vesz részt feleségcserében félmillió olasz. Az őket tömörítő szervezet, a Federsex feltételezései szerint azonban legalább kétmillióan hódolnak ennek a "hobbinak". Köztük vannak focisták és politikusok is.

Talán kétszer is meggondolják a Toszkánába vagy Rómába utazó házaspárok, hogy elfogadják-e egy helybeli pár vacsorameghívását. A napvilágot látott hírek szerint ugyanis az olasz házaspárok negyede rendszeresen részt vesz feleségcserés szórakozásokban.

Az adatok nem a világot Casanovával megajándékozó szegényebb vidékekről származnak. A liberális La Stampa szerint félmillió olasz pár cserél partnert rendszeresen szexklubokban, és további ezrek teszik ezt alkalmilag, parkolókban, strandokon sőt, temetőkben.

A La Stampa cikke szerint a feleségcserék száma emelkedőben van, köszönhetően a tabukat elsöprő internetnek.

A cikk nem felmérésre épül. Az említett félmillió ember ugyanis a Federsexnek hívott szervezet, a Nemzetközi Szövetség a Jogok és a Szabadság Védelméért tagja. Õk kétszáznál is több klubban találkoznak országszerte. A Federsex szerint azonban mindez csak a jéghegy csúcsa, a valódi szám megközelítheti a kétmilliót, az aktív nemi életet élő nyolcmillió olasz egynegyedét.

A résztvevő férfiak átlagéletkora 43 év, a nők általában fiatalabbak 35-nél. A szervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy a feleségcsere nem feltétlenül "sötétedés utáni" játék, akár ebédidőben is űzhető. A milánói Club Malizia egy alkalmazottja szerint focisták és politikusok is kedvelik ezt az időtöltést.

Ezzel kapcsolatban melegíti fel a sajtó az olasz miniszterelnök egyik kiszólását is. "Rasmussen a legelegánsabb miniszterelnök Európában, azt hiszem, be fogom mutatni a feleségemnek. Még Cacciarinál is elegánsabb" - jegyezte meg egyszer Silvio Berlusconi, utalván ezzel házastársának állítólagos, ámde tagadott vonzalmára a volt velencei polgármester, Massimo Cacciari iránt.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×