eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A sorompó alatt is átfér a világ legalacsonyabb kisteherautója

A világ legalacsonyabb kisteherautóját építette meg négy brit jóbarát. Az eredetileg 230 centiméter magas autó most csupán egy méter "magas", még a vezető feje is kilóg a tetején. Akár a parkolók sorompói alatt is át lehet vele menni.

Rekordot állított föl az a szerelő, aki megépítette a világ legalacsonyabb kempingező kocsiját. Andy Saunders és három barátja a 230 centiméter magas VW Campert egy méter magasra építette át, mindezt három nap alatt.

Az új jármű akár 130 kilométeres óránkénti sebességgel is képes menni, és a parkolók sorompója alatt is átfér. A kocsit egyébként egy versenyre építették át.

Saunders gyakran tűnik fel lakóhelyének utcáin, akárki könnyen felismerheti, hiszen a feje kilóg a kocsi tetején.

A szerelő kifejtette, mindennap reggel hatkor keltek, és estig talpon voltak. "Ez volt a legkeményebb dolog, amit valaha is csináltam" - tette hozzá. "Ha aludni akarsz, csak földobsz egy matracot a kocsi hátára" - tette hozzá.

Le kellett vágni a tetőt, új irányítórendszert behelyezni, leereszteni az üléseket, arrébb tenni a kéziféket és a sebességváltót, valamint új helyet kellett találni a tanknak. A fiúk elmondása szerint a legnehezebb az volt, hogy újra a helyére tegyék a tetőt a kocsi keskenyedő oldalaira.

Az akcióra ráadásul nem otthon, hanem a Bug Jamp fesztiválon került sor, ahol a végén már ezer érdeklődő kísérte figyelemmel a négy barát munkáját.

Az 1980-as jármű ezer fontot ér, és 70 ezer mérföldet tett meg eddig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×