eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az allergiagyógyszert nem a macska szőrére kell fújni!

Egy friss angol felmérés szerint az emberek egyötöde rosszul veszi be gyógyszerét. A legrosszabbul azok az idősek állnak, akiknek egyszerre több gyógyszert kell szedniük.

A kezeltek ötöde helytelenül veszi be a gyógyszerét - derült ki egy kétezer ember körében készült angol felmérésből.

Az eddig is tudott volt, hogy sokan egyszerűen nem fejezik be a gyógyszeres kezelést, de azt eddig nem is sejtették, hogy rengeteg ember egyszerűen helytelenül veszi be a fölírt medicinát - mondta a felmérést készíttető cég, a Lloydspharmacy igazgatója.

A legnagyobb hibák a több gyógyszert szedő idősek között fordulnak elő. Volt, aki reggel vette be az altatóját, és akadt olyan is, aki nem vette le az inhalálóról a kupakot. De előfordult, hogy valaki, miután asztmás lett a macskája szőrétől, az állatot fújta be az inhalálóval ahelyett, hogy a saját szájába spriccelt volna.

2007-ben 796 millió receptet írtak föl a szigetországban, ami kétszerese az 1997-es számoknak. A receptek kétharmadát hatvan évnél idősebbeknek írják föl.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×